Na succesvolle tweede financieringsronde is YourCampus klaar voor expansie naar Duitsland

De Amsterdamse startup YourCampus heeft haar positie op de thuismarkt verstevigd en breidt nu uit naar Duitsland.

De Amsterdamse startup YourCampus heeft haar positie op de thuismarkt verstevigd en breidt nu uit naar Duitsland. Met de financieringsronde, geleid door Newion en ondersteund door succesvolle ondernemers, heeft YourCampus €2,7 miljoen opgehaald om de volgende versie van haar innovatieve benefits & compensatieplatform uit te rollen in het buitenland.

Benefits moeten toegevoegde waarde hebben voor zowel de werkgever, als voor alle werknemers binnen de organisatie. Dat is waar wij binnenkomen, zegt Florian Gendrault, oprichter en CEO. “Nu de Europese arbeidsmarkt onder enorme druk staat, zijn werkgevers op zoek naar nieuwe manieren om talent aan te trekken en te behouden, vooral Gen Z. Maar er is geen one-size-fits-all als het gaat om employee benefits. YourCampus voorziet daarin.”

In een toelichting op de uitbreidingsplannen zegt de CEO van YourCampus: “Met ons nieuwe employeebenefitspakket toegespitst op de Duitse markt speelt YourCampus in op de behoefte dat Nederlandse bedrijven met werknemers in beide landen (en daarbuiten), kunnen profiteren van dezelfde benefits als de rest van het team. De benefits kunnen worden gekozen op basis van persoonlijke voorkeuren. Alle employee benefits zitten in één super-app, waarbij werknemers toegang hebben tot een digitale 'wallet' in een mobiele app.”

Sinds de oprichting heeft de startup al meer dan 150 werkgevers verwelkomd. Zij betalen voor de diensten van YourCampus een bedrag per maand per medewerker. Bedrijven selecteren de employee benefits waaruit hun medewerkers mogen kiezen. “Die keuze is enorm, van sportabonnementen tot green mobility tot opleidingen en mental coaches.”

Florian Gendrault stelt dat de krapte op de Europese arbeidsmarkt onveranderd groot blijft. Wel zien we de aanvragen veranderen. Werkgevers zijn de laatste maanden vooral gericht op behoud van werknemers. Daar helpen wij werkgevers bij, op een interactieve, laagdrempelige en kostenefficiënte manier. YourCampus biedt flexibiliteit en maatwerk in dit specifieke gebied van employee benefits, maar met collectieve kortingen. Die flexibiliteit geldt ook voor ons brede aanbod: van pensioen, tot welzijn, lifestyle, mobiliteit en leren, met volledige tax compliance in heel Duitsland en integratie met Personio. Dat maakt onze propositie aantrekkelijk in heel Europa, waaronder Duitsland.