PIM Noord-Holland kiest Alleo als investering voor landelijke missie om werknemers gezond te maken

Via het toegankelijke platform kiezen medewerkers zelf de secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij hun persoonlijke situatie en interesses.

Het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM) biedt ondersteuning aan MKB-bedrijven in Noord-Holland die op innovatieve wijze een maatschappelijk probleem helpen oplossen. Alleo bleek een ideale kandidaat binnen het thema Gezondheid en Zorg. PIM-Adviseur Pieter Verstijnen: “Dankzij Alleo kan het MKB laagdrempelig inzetten op mentaal en fysiek welbevinden. Via het toegankelijke platform kiezen medewerkers zelf de secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij hun persoonlijke situatie en interesses. Denk aan toegang tot een sportschoolabonnement, mentale coach of een financieel planner. Hiermee draagt het employee benefits platform direct bij aan de gezondheid en het welbevinden van werkenden. En sluit het naadloos aan op de missies van het landelijk innovatiebeleid.”

De centrale missies op het gebied van gezondheid en zorg:

- In 2040 leven alle Nederlanders ten minste vijf jaar langer in goede gezondheid en zijn de gezondheidsverschillen tussen de laagste en hoogste sociaal-economische groepen met 30 procent afgenomen.

- In 2040 is de ziektelast door een ongezonde leefstijl en -omgeving met 30 procent afgenomen.

Van businessplan tot investeringsronde

De ondersteuning van PIM bestaat uit maatwerkadvies, masterclasses en online begeleiding. Samen met het Alleo-team is bepaald wat er nodig was om het bedrijf klaar te maken voor een investeringsronde. Verstijnen en collega-adviseur Hans Janssen hebben geholpen bij het formuleren van de juiste strategie en het opstellen van een winnend pitchdeck. Dit heeft geleid tot een eerste succesvolle investeringsronde, waarin 500.000 euro is opgehaald. Het Nederlandse venture capital fonds Dutch Founders Fund leidt de financieringsronde, verder aangevuld door een keur aan gerenommeerde ondernemers.

Alleo-oprichter Florian Gendrault: “Met hulp van PIM-adviseurs Pieter Verstijnen en Hans Janssen hebben we ons businessplan geoptimaliseerd en de beste financieringsmix bepaald. Ook hebben ze meegekeken op de structuur, opbouw en inhoud van de benodigde documentatie. Dankzij hun expertise gingen we goed voorbereid de investeringsgesprekken in.”

Corporate wellbeing verdient aandacht werkgevers

Werk heeft invloed op onze gezondheid en mentaal welbevinden. Nu misschien wel meer dan ooit. Met de vergaande digitalisering van werkprocessen, het hybride werken en de vervagende grens tussen werk en privé, staat het welzijn van medewerkers onder druk. Dit kan resulteren in een hoger verzuim, uitval door burn-outs en overspannenheid, en een negatieve werksfeer. “De werkdruk kan niet altijd omlaag,” zegt Gendrault, “maar bedrijven kunnen wel op andere manieren ervoor zorgen dat werknemers aangehaakt blijven en goed in hun vel zitten. Met secundaire arbeidsvoorwaarden die ze zelf kunnen kiezen en die aansluiten bij hun behoeften op dat moment voelen medewerkers zich gezonder, gelukkiger en gehoord. Daarvan profiteren niet alleen zijzelf, maar het hele bedrijf en uiteindelijk ook de samenleving.”

Over Alleo

Alleo is een Amsterdamse HR-tech startup opgericht in voorjaar 2021 door Florian Gendrault (CEO), Ruben van den Boogaard (Head of Product), Sven Cune (COO), George Visniuc (CTO) en Adil Bougamza (technical co-founder). Zij zijn op een missie om employee benefits toegankelijker te maken voor het MKB, door het mogelijk te maken medewerkers persoonlijk en op maat te belonen via employee benefits.

Over PIM NH

Het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM) is een initiatief van Provincie Noord-Holland om innovatieve mkb-ers in Noord-Holland te ondersteunen met groei en financieringsvragen. Dit doet PIM door het geven van maatwerkadvies, masterclasses en online ondersteuning.