Het platform haalt half miljoen euro groeigeld op, biedt MKB en scale-ups de mogelijkheid om medewerkers persoonlijk en flexibel employee benefits aan te bieden.

AMSTERDAM - De Amsterdamse startup YourCampus heeft in een eerste investeringsronde €500.000 opgehaald. Het Nederlandse venturecapitalfonds Dutch Founders Fund leidt de financieringsronde, die verder aangevuld wordt door een keur aan gerenommeerde ondernemers. Met het groeigeld lanceert YourCampus een innovatief platform dat persoonlijk en flexibel belonen van medewerkers via employee benefits (secundaire arbeidsvoorwaarden) toegankelijk maakt voor het MKB en scale-ups.

YourCampus maakt het flexibel belonen van medewerkers makkelijk. Via het platform kunnen het MKB en scale-ups hun werknemers voortaan heel eenvoudig belonen via secundaire arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij iemands persoonlijke situatie en interesses. Of ze nu thuis, op kantoor of remote werken. Doordat medewerkers zelf benefits kunnen kiezen, zijn ze meer gemotiveerd en verbetert hun welzijn en de binding met de werkgever. Oprichter Florian Gendrault: “Door de pandemie zijn we anders naar werk gaan kijken. Zaken zoals salaris en status worden minder belangrijk gevonden. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt kunnen employee benefits de doorslag geven voor het aantrekken of behouden van talent.”

Samenwerking met innovatieve partijen

YourCampus biedt medewerkers via een mobiele app in de huisstijl van hun werkgever toegang tot een digitale ‘portemonnee’. Met het daar aanwezige budget kunnen ze hun eigen benefits aanschaffen in een online marktplaats. De startup is daarvoor samenwerkingen aangegaan met innovatieve partijen, zoals Brand New Day, HelloFresh, Swapfiets, Felyx, Classpass, Workwize en Inuka. YourCampus rekent in Nederland scale-ups als flitsbezorger Zapp, finance-analytics platform Owlin en groeiversneller RocketX tot zijn eerste klanten.

Alle employee benefits in één super-app

“Bij het aanbieden van de employee benefits houden we rekening met verschillen in leeftijd, gezinssituatie, interesse en woonplaats,” zegt Gendrault. “De ene werknemer besteedt het wellbeing-budget liever anders dan een ander. De een kiest voor een fietsplan, terwijl de ander kiest voor persoonlijke ontwikkeling. Ook de financiële situatie verschilt heel erg per persoon, sommige werknemers sparen liever extra bij voor hun pensioen, waar andere graag gebruik maken van financieel advies voor het kopen van een eerste huis. Wij zorgen dat de medewerker de juiste benefits in één app te zien krijgt en deze vervolgens makkelijk zelf kan regelen.”

Geslaagde tech-ondernemers als investeerders

Het Nederlandse venturecapitalfonds Dutch Founders Fund leidt de vroege (pre-seed) financieringsronde van €500.000 in YourCampus. Dutch Founders Fund wordt geleid door geslaagde techondernemers als Laurens Groenendijk (Just Eat, Treatwell, Hiber), Patrick Kerssemakers (Fonq) en Bas Beerens (WeTransfer). Daarnaast stapt een keur aan techondernemers in als angel investors, waaronder Marc van Agteren (Usabilla, Surveymonkey), Omri Amir (Easytobook, Travix), Anouk de Wolff (Scaleforce Talent) en Maarten Engelen (ex-Treatwell, CTO Hiber).

Groenendijk: “De potentie van YourCampus schuilt in een multidisciplinair team dat eerder succesvol samengewerkt heeft bij scale-ups Hiber en Usabilla, aangevuld met Ruben van den Boogaard en zijn inhoudelijke ervaring op het gebied van employee benefits. Voor de komende jaren zien wij dit als een digitale groeimarkt. Om als werkgever op een goede manier benefits aan te bieden, is een lastig proces met veel administratieve rompslomp. YourCampus heeft in onze ogen een enorm schaalbare oplossing ontwikkeld die de belangrijkste pijnpunten wegneemt voor zowel de werkgever, werknemer als de aanbieders.”